Het kopen van beha’s is of een leuke gelegenheid om nieuwe lingerie setjes aan te passen, of het is één groot ongemakkelijk gebeuren. Daarom deel ik 5 tips voor het kopen van beha’s in deze blogpost. Ik leg je uit waarom je je op moet laten meten, hoe je jouw perfecte beha pasvorm kan vinden, waar je op moet letten met de schouderbandjes van beha’s, wanneer je een nieuwe beha moet kopen en dat je beha maat vaker fluctueert dan je waarschijnlijk denkt.

1. Laat je opmeten in een lingerie zaak

De juiste beha maat vinden is het belangrijkste wanneer je beha’s gaat kopen. Het dragen van een verkeerde beha maat zit niet alleen oncomfortabel, maar het kan ook vervelende gevolgen hebben. Een te kleine beha kan bijvoorbeeld door de druk je borstweefsel beschadigen en huidirritatie veroorzaken. Het dragen van een te grote beha kan pijn veroorzaken in je schouders en je borsten kunnen ook sneller gaan hangen. Bovendien kan het dragen van de verkeerde beha maat cystes, rug en schouderpijn en pijnlijke borsten veroorzaken. Niemand verdient het om met pijn door hun leven te gaan. Dus, laat je opmeten in een lingerie zaak wanneer je beha’s koopt.

 

2. Vind jouw perfecte beha pasvorm

Er zijn niet alleen maten waar je op moet letten. Beha’s komen ook in verschillende pasvormen en dat is zeker iets waar je rekening mee moet houden bij het kopen van beha’s. Ieder lichaam is anders, dus er zijn gelukkig ook meerdere beha pasvormen. Beha’s horen namelijk je lichaam te ondersteunen en zoals vele andere dingen bestaat er geen one shape fits all voor beha’s.

Hunkemöller biedt een handige quiz aan op hun website. Je geeft aan waar het volume van je borsten zit, of er ruimte zit tussen je borsten en wat je cupmaat is. De eindresultaten geven aan welke beha pasvormen het beste bij jouw lichaam passen. Ik ben bijvoorbeeld een ‘Fabulous Full Cup’, of een ‘Delicious Demi’. Maar, je hebt bij Hunkemöller ook nog de pasvormen ‘Beautiful Balcony’ en ‘Perfect Plunge’. Dit betekend niet dat je deze pasvormen alleen bij Hunkemöller kunt krijgen. Je kunt bij andere lingerie merken zoeken op ‘full cup’ voor de ‘Fabulous Full Cup’, ‘demi cup’ voor de ‘Delicious Demi’, ‘balconette’ voor de ‘Beautiful Balcony’ en ‘plunge beha’ voor de ‘Perfect Plunge’.

3. Schouderbandjes

De breedte van de schouderbandjes van je beha kunnen al het verschil maken qua comfort en ondersteuning. Als je zware borsten hebt dan raad ik je aan om voor bredere schouderbandjes te gaan. Plus, houdt ook rekening met hoe je de schouderbandjes kan afstellen wanneer je beha’s gaat kopen. Schouderbandjes moeten niet in je schouders snijden, maar ook niet van je schouders afglijden.

4. Tekenen dat je nieuwe beha’s moet kopen

Kan je je niet meer herinneren wanneer je je voor het laatst op hebt laten meten voor je beha maat? Of draag je je beha’s al een tijdje op het strakste haakje? Dan is het zeker tijd om nieuwe beha’s te kopen. Andere tekenen van dat je nieuwe beha’s moet kopen zijn onder andere dat het middenstuk van je beha niet op je huid ligt, je borsten over de beha cups uit komen en wanneer de omvang band van je beha omhoog kruipt.

 

5. Je beha maat fluctueert vaker dan je denkt

Gedurende de maandelijkse cyclus kunnen je borsten veranderen. Wanneer je ovuleert kunnen je borsten wat groter zijn dan gewoonlijk bijvoorbeeld, houdt daar dus rekening mee wanneer je beha’s gaat komen. Bovendien kan je hormoonspiegel zo veranderlijk zijn dat het geen kwaad kan om je cupmaat iedere 6 maanden te controleren. Ik ben bijvoorbeeld in het verleden in een paar maanden tijd van een cup E naar een cup G gegroeid zonder dat ik het zelf door had.

Pin It on Pinterest