Fitbit Versa

 

Een aantal weken geleden (als het inmiddels niet al maanden zijn), had mijn vriend een Garmin horloge gekocht om zijn hartslag en verbrande calorieën te tracken. In eerste instantie had ik zoiets van, ja is goed lieverd, leuk. Maar, sinds ik zelf ook fanatiek aan het sporten ben en op mijn voeding let, ben ik ook gaan kijken naar een smart watch/fitness watch achtig iets. Ik had geen €300+ over voor een fitness horloge en ik wou wel een horloge die er stijlvol uitziet. Nadat ik wat had rondgekeken naar het online aanbod kwam ik uit bij de Fitbit Versa. Ik kan nu gaan doen alsof ik uitgebreid heb gekeken naar reviews van de Fitbit Versa, maar dat is niet zo. De Fitbit Versa past binnen mijn budget, ziet er leuk uit en belooft wat ik verlangde van een fitness horloge. Plus, ik was net op tijd om het horloge de volgende dag nog in huis te hebben.

 

Fitbit Versa

 

Wat de Fitbit Versa belooft te doen

 • Legt de gegevens van je (sport) activiteiten vast.
 • Registreert je slaapkwaliteit, hartslag en je aantal verbrande calorieën.
 • Waterdicht tot 50 meter.
 • Te gebruiken bij: hardlopen, fitness, wandelen, zwemmen, fietsen.
 • Weergeeft telefoon notificaties, binnenkomende berichten en oproepen.
 • Ondersteunende besturingssystemen: iOS, Android en Windows.

 

Fitbit Versa fitbit app

 

De Fitbit app

In de Fitbit app kan je al je gegevens analyseren, doelen stellen en je voeding tracken. Ik heb meerdere apps gebruikt om mijn voeding te tracken, maar ik denk dat ik de Fitbit app tot nog toe de fijnste vind. Vooral omdat alles op één plek is. Mijn slaapkwaliteit, verbrande calorieën, etcetera zijn makkelijk te zien in een overzicht.

Doordat mijn verbrande calorieën automatisch worden geregistreerd, weet ik ook of ik wel of niet genoeg eet. Want, daar heb ik nog best wel moeite mee. Ik weet ongeveer hoeveel calorieën er in mijn basis voeding zit, dus dat vind ik niet moeilijk om te tracken in mijn hoofd, maar verbrande calorieën tracken is een ander verhaal. Dus, ik vind het heel fijn dat ik dat in de Fitbit app kan zien en ook op mijn horloge. Plus, het werkt extra motiverend om vooruitgang in mijn sportprestaties te zien en om te zien dat mijn hartslag steeds lager wordt.

 

Voordelen van de Fitbit Versa

 • Registreert alles wat ik geregistreerd wil hebben.
 • De bijbehorende app is heel erg fijn.
 • Gemakkelijk in gebruik.
 • Batterij gaat tot 4 dagen mee.
 • Ziet er leuk uit.
 • De bandjes zijn vervangbaar.
 • Het horloge scherm is aanpasbaar.
 • De wekker functie is een fijne manier van wakker worden. Je wordt wakker van de vibraties van de Fitbit Versa in plaats van dat je wakker schrikt van een alarm geluid.

 

Fitbit Versa

 

Nadelen van de Fitbit Versa

 • Heeft geen ingebouwde GPS. Hier moet ik wel bij zeggen dat ik zelf niet hardloop en als ik dat wel had gedaan, dan zou ik mijn telefoon bij me gedragen. Dus, voor mij is het geen probleem dat de Fitbit Versa geen ingebouwde GPS heeft.
 • Heeft een paar functies die (nog) niet beschikbaar zijn in Nederland. Bijvoorbeeld, het contactloos betalen. Het is cool dat het wel mogelijk is, maar daar hebben wij momenteel nog niks aan.

Al met al is het kopen van de Fitbit Versa een goede beslissing geweest. Het zien van de beterende statistieken heeft een motiverend effect op mij en de statistieken helpen mij ook om genoeg te eten.

De Fitbit Versa is hier te koop voor €175,99.

 

Gebruik jij een fitness horloge?

Pin It on Pinterest