Nepwimpers zijn mijn voor mij het hulpmiddel om een alledaagse make-up look te transformeren naar een glamoureuze look. Kunstwimpers zijn ook geweldig al je met de vorm van je ogen wilt spelen. Wil je je ogen wat katachtig laten lijken? Ga dan voor kunstwimpers die langer zijn aan de uiteindes van de wimpers. Wil je je ogen groter laten lijken? Ga dan voor dikker setje wimpers met langere wimperhaartjes in het midden van de wimpers. Er zijn talloze mogelijkheden met nepwimpers en in deze blogpost deel ik mijn tips en tricks.

 

1. Hier koop je de mooiste nepwimpers

Mijn favoriete nepwimper merken zijn Ardell en Eylure. Beide merken zijn ook makkelijk te verkrijgen bij Kruidvat of Etos. Maar, vaak hebben Kruidvat en Etos niet de complete collectie van Ardell en Eylure. Daarom shop ik ook graag bij TJ Maxx (daar zijn ze vaak ook goedkoper) voor limited edition Eylure wimpers, of online bij Boozyshop, Lashaddict en Asos.

 

2. Nepwimpers met een doorzichtige wimperrand zijn makkelijker om aan te brengen

Nepwimpers met een doorzichtige wimperrand zijn zachter en daardoor flexibeler. Die flexibiliteit is fijn omdat je net wat meer speling hebt bij het plaatsen van de wimpers. Met een dikkere en dus hardere wimperrand kan het een heel gepriegel worden want de wimpers buigen dan minder gemakkelijk naar de vorm van je oog.

 

3. Zorg er voor dat de nepwimpers goed op je oogleden passen

Er is weinig zo irritant als wimpers die net niet goed zitten. Meet daarom de wimpers die je wilt gebruiken tegen je oog aan. Knip een klein beetje van de buitenkant van de wimpers af als de wimpers een beetje te groot zijn. Mocht het zo zijn dat de wimpers echt te lang zijn in breedte, dan raad ik je aan om de wimpers aan de binnenkant te trimmen.

4. Krul je wimpers voor dat je de nepwimpers aanbrengt

Als je je wimpers krult voor dat je je nepwimpers aanbrengt, blenden je eigen wimpers beter met de kunstwimpers (al helemaal als je een beetje mascara aanbrengt). Zo ogen de aangebrachte wimpers natuurlijker.

 

5. Laat de nepwimperlijm even drogen voor dat je de nepwimpers aanbrengt

Voordat je gaat priegelen met de kunstwimpers, laat de nepwimperlijm even drogen. Als je gelijk met de wimpers in de weer gaat heb je de kans dat de wimpers over je oogleden gaan glijden. Laat de nepwimperlijm dus even plakkerig worden en breng dan de wimpers aan.

 

6. Bewaar de verpakking van je nepwimpers

Als je je nepwimpers een beetje voorzichtig van je oogleden afhaalt, kan je de wimpers nog een keer gebruiken. Ik hergebruik de verpakking van de gebruikte wimpers dan zodat de wimpers hun vorm behouden. 

Heb jij nog goeie tips voor het aanbrengen van nepwimpers?

Pin It on Pinterest