In 2018 vond ik mijn gewoonte van het dagelijks consumeren van boeken weer terug. Veel van deze boeken waren audioboeken dankzij een Storytel abonnement. Wanneer ik audioboeken luister, luister ik het liefst naar non-fiction boeken. Non-fiction boeken waar ik motivatie en inspiratie uit kan halen. Aangezien er net een nieuw jaar is aangebroken, vind ik dit een mooi moment om 3 motiverende boeken te delen. Zodat jij 2019 geïnspireerd en gemotiveerd kan beginnen.

3 motiverende boeken om 2019 geïnspireerd te beginnen

1. Becoming geschreven door Michelle Obama

Toen ik zag dat Becoming van Michelle Obama beschikbaar is op Storytel, was het uitzoeken van een nieuw audioboek een stuk simpeler. Ik was namelijk benieuwd naar het boek van de former first lady van de Verenigde Staten. Dat Michelle Obama zelf haar boek voorleest, maakt de hele luisterervaring extra speciaal. Het voelt namelijke alsof je in gesprek bent met haar terwijl je naar het boek luisterd. Becoming voelde sowieso heel persoonlijk en ook eerlijk aan. Het boek geeft een menselijk perspectief van hoe het leven was in het Witte Huis voor het Obama gezin. Plus, ik haalde heel veel motivatie uit het verhaal van Michelle Obama. Niet omdat ik naar een politieke, of rechten gerelateerde carriere streef. Maar, omdat Michelle Obama altijd haar ultieme best doet om zich zelf te verbeteren. Bovendien gebruikt ze  haar middelen om oprecht anderen te helpen en pompt niet lukraak geld in projecten. Michelle Obama’s verhaal laat zien dat iedereen hun doelen kan bereiken en dat je met je tijd en energie vaak meer doet voor anderen dan met geld. Becoming is dus zeker één van de motiverende boeken die je dit jaar moet lezen als je opzoek bent naar een gezonde dosis inspiratie.

2. Big Magic: Creative Living Beyond Fear geschreven door Elizabeth Gilbert

Big Magic van Elizabeth Gilbert is na Eat, Pray, Love een hit geweest onder de motiverende boeken. Om die reden had ik het boek destijds ook gekocht, maar ik kwam afgelopen zomer er pas aan toe om Big Magic echt te lezen. Ik heb het boek toen met veel plezier in één keer uitgelezen. De schrijfstijl van Elizabeth Gilbert is namelijk makkelijk weg te lezen door Gilbert’s gevoel voor humor. Big magic is dus een ideaal, laagdrempelig boek als je leven een creatieve kickstart nodig heeft. Ik raad Big Magic ook aan aan alle creatives die het gevoel hebben dat ze aangekomen zijn bij een gesloten deur waar ze maar niet doorkomen, omdat ze zo vast zitten met een project.

3. What I know for sure geschreven door Oprah Winfrey

What I know for sure van Oprah Winfrey was iedere keer weer een traktatie als ik het boek op Storytel afspeelde. Net zoals Michelle Obama leest Oprah Winfrey haar eigen boek voor, wat de luisterervaring extra persoonlijk maakt. In What I know for sure deelt Oprah Winfrey haar kennis over specifieke gedeeltes van het leven. Ze verteld bijvoorbeeld hoe zij haar angsten overwint, een gezonde relatie heeft met haar lichaam en hoe ze constant probeert om te groeien als persoon. Oftewel, What I know for sure van Oprah Winfrey is een all round inspirerend boek.

 

Welke motiverende boeken raad jij aan?

Pin It on Pinterest