Dus, het is een tijd geleden dat ik de tijd heb genomen om een blogpost te schrijven voor Another Story For Tomorrow. Ik denk dat ik deze blog te perfectionistisch benader en mezelf daardoor limiteer. Dus, ik ga daar verandering in brengen door te maken wat ik wil maken. Maar, ik denk dat een update handig is aangezien het al een paar weken geleden is sinds ik hier iets gepost heb.

 

Gezondheid

Één van mijn goede voornemens voor 2019 is om mijn gezondheid weer op de rails te krijgen. Ik had abnormaal veel pijn gedurende en rondom mijn menstruatie en had hevige PMS. Ik had mijn vermoedens dat ik endometriose heb, dus in overleg met mijn huisarts, had ik een afspraak gemaakt bij een gynaecoloog.

Er was gelukkig niks te zien op de echo en mijn uitstrijkje en weefselmonster toonden ook niks negatiefs aan. Mijn gynaecologe benadrukte wel dat het dan niet hoeft te betekenen dat ik geen endometriose heb, want endometriose kan alleen vastgesteld worden door een kijkoperatie. Ze vond het niet nodig om een kijkoperatie op mij uit te voeren, maar raadde mij wel aan om of de pil of een spiraaltje te nemen. Haar voorkeur gaat uit naar een spiraaltje, maar ik ben nog aan het denken waar ik mij het prettigste bij voel.

Naast het nemen van hormonale anticonceptie, moet ik mezelf leren te ontspannen. Want, na een gesprek met mijn gynaecologe, merkte ze dat ik heel gespannen was. Wat ook niet gek was, want het was mijn eerste keer bij een gynaecoloog, maar ik was in het algemeen gespannen. Daarom had ik een stap terug genomen en zoveel mogelijk rust gepakt.

 

#fitgirl in progress

Inmiddels ben ik op het punt om mijn energie weer op te zoeken en begin weer actiever te worden. Fitter worden en slanker worden is ook onderdeel van het hele ‘mijn gezondheid op de rails krijgen’ gebeuren. Hart en vaat ziektes zitten bij mij in de familie, dus ik wil graag van mijn extra gewicht af en mijn vet percentage omlaag krijgen. Gelukkig zit ik op dit moment niet in de ‘gevaarzone’, maar ik heb wel overgewicht. Ik maak liever veranderingen voor mijn gezondheid nu ik nog jong ben, dan dat ik op latere leeftijd problemen krijg.

Naast mijn angst voor hart en vaat ziektes (even ter context: mijn vader is overleden door hart en vaat aandoeningen veroorzaakt door een ongezonde levensstijl), heb ik een milde vorm van hypermobiliteit. Hypermobiliteit betekend voor mij dat een paar van mijn gewrichten vrij flexibel zijn en ook makkelijk uit de kom kunnen schieten. Om dit te voorkomen en om mijn gewrichten te beschermen doe ik krachttraining. Daarboven op merk ik ook dat mijn gewichtsverlies een positief effect heeft gehad op mijn gewrichten.

Gelukkig vind ik sporten en bewust om gaan met voeding leuk. Natuurlijk vind ik niet alle sporten leuk en ik sta niet altijd te springen om de gezondste optie qua eten te nemen. Maar, ik heb wel plezier gevonden in het uitdagen van mijn lichaam en het werken naar een haalbaar doel werkt zeker motiverend. Het helpt ook dat mijn vriend zo gezond mogelijk wil leven en dat we elkaar kunnen motiveren.

Happy Pumpkin

Naast dat Rindert en ik graag zo gezond mogelijk willen leven, proberen wij ook zo duurzaam mogelijk te leven. Zodoende zijn wij Happy Pumpkin gestart. We begonnen in eerste instantie met een Instagram account voor Happy Pumpkin, maar ik ben de afgelopen druk bezig geweest om onze blog ook een realiteit te maken. Zodra die klaar is zal ik het zeker hier delen. Maar, dan weten jullie in ieder geval dat ik niet alleen maar Netflix heb zitten kijken.

Pin It on Pinterest